Historische tocht van de Tank van Poelkapelle 1917-2017 op zondag 8 oktober 2017

Historische tocht van de Tank van Poelkapelle 1917-2017 op zondag 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober 2017 is het –op één dag na– exact 100 jaar geleden dat de Tank van Poelkapelle voor café de Zwaan kwam vast te zitten. Na de oorlog werd de tank naar de nieuwe markt gesleept waardoor de meeste toeristen uit de Ieperboog Poelkapelle aandeden. Voor onze plaatselijke toenmalige ‘jeugd’ was de tank een favoriet speeltuig en ze kregen regelmatig pennies van de toeristen. Maar de tank werd in 1941 door de Duitsers opgeruimd…

In 2004 maakten enkele ‘pennykinderen’ hun beklag dat Poelkapelle als frontgemeente totaal niet meer aan bod dreigde te komen. Daarom werd er een tankwerkgroep gevormd met als doel om een rijdende replica-tank Mark IV te maken, wat ondertussen gelukt is.

Het is nu de bedoeling om met deze tank op zondag 8 oktober 2017 de historische rit te maken van Sint-Juliaan naar Poelkapelle zoals 100 jaar geleden. Tijdens de tocht rijdt de replica MARK IV-tank voor en maakt hij z’n herintrede in Poelkapelle. Onderweg staan we op 9 plaatsen stil bij wat er gebeurd is en dat in woord, zang of beeld.

Tickets kosten 5€ en bestel je hier online.

BELANGRIJK! Om naar de startplek te rijden en te parkeren heb je een bewijs DOORGANG PARKING nodig. Download dit hier en print dit af.


Reageren is niet mogelijk.